HTML

Éltető anyatej

Aktualitások, információk a veresegyházi szoptatást támogató baba-mama körről. Az anyatejes táplálással és az anyatej hatásaival foglalkozó tudományos cikkekről lesznek rövid összefoglalók. Minden, ami az anyatej illetve a szoptatás hatásával foglalkozik a gyermek testi, lelki, szociális fejlődésére és az anya egészségére helyet kap itt.

Ki kíváncsi?

free counters

Az élénk rózsaszín lerakódás arra utal, hogy egy betegséget okozó -patogén baktérium a Serratia marcescens telepedett meg az eszközben. A baktérium emlőgyulladást tud előidézni, ezért az anya ilyenkor antibiotikumos kezelésre szorulhat. Az elszíneződés már a betegség kialakulása előtt is látható lehet. Ha nincsenek tünetek akkor is érdemes elmenni egy orvosi vizsgálatra és elmondani a történteket, megmutatni az eszközt. Az orvos mérlegeli a kockázatokat és az alapján ad tanácsot, esetleg antibiotikumot ír fel. Nincs szükség a szoptatás megszakítására az eszközt viszont gondosan fertőtleníteni kell. A közlemény, amiben erről olvastam egy esettanulmány volt és ott még arra hívják fel a figyelmet, hogy az emlőgyulladásról szóló elrettentő internetes cikkek a szoptatás befejezéséhez vezethetnek, és ez szükségtelen.

Obstet Gynecol. 2011 Feb;117(2 Pt 2):485-6. Premature termination os nursing secondary to Serratia marcescens breast pump contamination Faro J. ez al

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eltetoanyatej.blog.hu/api/trackback/id/tr232643250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása